Een kostbaar sieraad kapot? Laat het dan repareren!

Toen mijn opa een paar jaar geleden overleed, kreeg ik van hem een gouden ring. Deze ring was voor mij erg bijzonder en ik was er dan ook ontzettend zuinig mee! Helaas kwam ik er laatst achter dat er een stukje goud was afgebroken. Ik schrok enorm toen ik dit ontdekte en ben gelijk gaan opzoeken of deze ring gerepareerd kon worden. Ik was al snel opgelucht toen ik bij de website van goudsmid Nelleke Plegt terecht kwam en heb dan ook gelijk een afspraak gemaakt!

 

Sieraden reparatie

Tijdens de afspraak is er gekeken naar de ring en of een reparatie nog mogelijk was. Gelukkig bleek dit geen probleem! Ik werk zelf in de horeca, dus wellicht dat je je wel kunt voorstellen dat de ring veel te voorduren heeft gehad. Niet alleen was er een gedeelte afgebroken, ook heb ik de ring nooit voorzien van onderhoud. Er zaten verschillende krassen en deuken in de ring, deze heeft de goudsmid ook gelijk gerepareerd. Voordat ze begon met de reparatie heeft ze met mij besproken hoe ze de reparatie ging aanpakken en ook gaf ze hierbij ook een prijsindicatie. Toen ik uiteindelijk de ring mocht ophalen zag deze er weer uit als nieuw. Een echte aanrader dus!

 

Sieraden onderhouden

Toen ik eenmaal thuis was vond ik het belangrijk dat de ring is dezelfde mooie staat bleef als dat hij was na de afspraak. Hieronder heb dan ook nog wat tips opgesomd om je sieraden te onderhouden, zodat de er nog mooier uitzien!

  • Vermijd chemische middelen. Doe je ring dus af als je gaat schoonmaken en als je gaat zwemmen!
  • Doe ook met sporten of ander ruw werk uw ring af.
  • Reinig je sierraden eens in de 3 maanden met sieradenreiniger en een andere tandenborstel.
  • Heb jij zirkonia of diamanten in je ring? Deze worden vaak wat doffer door huidvet, reinig deze dan ook een keer per maand. Het schoonmaken doe je door je ring in een sopje te leggen met lauw water en een beetje afwas middel. Droog vervolgens de ring af met een niet pluizige doek.