Hoe kies ik de muziek voor de openingsdans?

Voor de een is het de grootste angst voor heel de bruiloft en voor de ander het punt waar ze het meest naar uitkijken. Desondanks zal je het toch altijd perfect willen doen en is het iets om nooit meer te vergeten, maar wat voor muziek hoort er bij een openingsdans? In dit artikel geven wij jullie een paar tips zodat je de muziek kiest die bij jullie past.

Zorg dat het nummers zijn die jullie als personen weergeven

Het voelt zo onnatuurlijk om op een klassiek nummer te gaan dansen terwijl jullie veel meer van popmuziek houden. Tegenwoordig heb je steeds meer pop nummers waar je een mooie openingsdans op kan doen dus zorg ervoor dat je iets kiest wat bij jullie past.

Mix verschillende nummers

Zorg voor een volledig onvoorspelbare openingsdans door middel van een mix. Via deze manier kan je humor met verrassing verwerken en een gedenkwaardige act verzorgen. Pak elementen uit verschillende mixen en maak daar jullie eigen ding van en overleg het met je bruiloft DJ van Psound.

Kort het romantische nummer iets in

Een romantische openingsdans hoort bij de bruiloft, maar soms kan deze erg lang zijn. Tijdens de openingsdans wil je toch graag dat iedereen zijn concentratie erbij kan houden. Hierdoor is het slim om het nummer wat in te korten aangezien deze nummers vaak rond de 4 minuten zijn. Jullie bruiloft dj of act kan jullie hierbij waarschijnlijk van dienst zijn.

Gebruik nummers met een speciale betekenis

Bijna ieder koppel heeft wel een nummer dat bij jullie net iets persoonlijker klinkt als bij iemand anders. Dit soort nummers zijn perfect voor de openingsdans.

Live performance voor de openingsdans

Op het moment dat het nummer van jullie openingsdans live wordt gezongen geeft dit natuurlijk een iets bijzonderder gevoel. Een ingehuurde zanger, zangeres of band studeert vaak voor een iets hoger prijsje een nummer in naar jullie keuze dus is dat helemaal perfect. Zorg wel dat jullie de dans repeteren met de zanger of zangeres zodat jullie zeker weten dat het helemaal goed gaat.