Hoe vindt je de juiste ringmaat?

De juiste ringmaat!

De juiste ringmaat, hoe bepaal je dat? Het is heel erg eenvoudig, de Europese ringmaat is eigenlijk de diameter van de binnenkant van de ring. Maat 16 bijvoorbeeld komt overeen met 16 mm. Je kiest een ring uit die je mooi vindt, je meet de binnenste diameter en je hebt je ringmaat! Eenvoudig he!

Ik heb nog even wat tips op een rijtje gezet om alsnog de juiste ring maat te vinden:

  • Wanneer je je maat neemt bij warme temperaturen zoals bijvoorbeeld op het einde van de dag dan zijn je vingers op hun grootst, doordat warmte zich uitzet. Op deze manier blijft je ring dus steeds passen.
  • Twijfel je tussen twee maten? Kies dan voor de grootste maat!
  • Handig om te weten: de gemiddelde ring maat bij een vrouw is maat 16,5  tot 17,2 mm. Bij een man is dit rond de 20 mm.

Wat te doen wanneer je een ring als verrassing geeft?

Je wilt natuurlijk niet afgaan wanneer je met een te kleine of een te grote ring aan komt zetten als verrassing voor je geliefde, daarom geef ik je een aantal tips wat misschien wel goed van pas komt om achter de maat van je geliefde te komen! Maar we moeten er wel voor zorgen dat jou geliefde niets vermoedt uiteraard..

  • De beste manier is om te zorgen dat je de ring mee kan krijgen naar een juwelier, zodat de juwelier de ring kan opmeten. Gaat dit niet zo goed af, probeer dan voor te stellen om de ring van je geliefde schoon te laten maken. Zo kan de juwelier alsnog de ring opmeten.
  • Pak een stuk papier, leg de ring erop (als je geliefde tenminste over een ring beschikt) en teken de binnenste cirkel. Dit stuk papier kunt je zo meenemen naar de juwelier en kan de juwelier de maat opmeten.
  • Maak een afdruk van de ring in zeep, klei of zelfs een stukje brood en neem die afdruk mee naar de juwelier.
  • Probeer anders via vrienden te spelen, om zo erachter te komen wat de maat is. Vrienden moeten het uiteraard wel subtiel brengen maar wellicht komen zij achter de maat.

Neem eens een kijkje tussen onze zilveren ringen voor je geliefde in ons ruime heren assortiment of dames assortiment!