Is alles goud wat schittert?

Een teken van liefde, of je hem nou geeft of krijgt, een gouden ring geeft een krachtige boodschap. Het kan je outfit complimenteren en er is altijd een variatie die bij je past. In Nederland dragen wij onze ringen meestal links of rechts. We staan er vaak niet bij stil, maar andere culturen, geloven en tradities hechten er waarde aan.

De kracht van handen

Geloofsovertuigingen hebben allemaal hun kijk op handen. Deze hebben verschillende functies in ons dagelijks leven. Handen gebruik je om van je gedachten iets tastbaars te maken en om elk oppervlakte, structuur en vorm te kunnen ontdekken, te ervaren en je naar iemand toe te bewegen. Je handen zijn cruciaal en dit is al het geval zolang we ons kunnen heugen.

Een oase van spiritualiteit

Verschillende culturen hebben honderden symbolen en archetypen die met handen te maken hebben. Ze hebben naast een materiƫle ook een spirituele functie. Wat is het verschil tussen de linker en de rechterhand? De linkerhand staat voor creativiteit, met deze hand ontvangen we energie. Dit is de hand van de Yin zijde, deze staat voor overtuiging en is de denkende hand.

Symboliek

De rechterhand staat voor actie en Yang (mannelijke energie). Met deze hand geef je energie aan de buitenwereld, staat voor fysieke actie en het verlangen om het leven te beheersen. Hieronder gaan we in op de symboliek van vingers en de betekenis van waar je een ring draagt:

Waar richt jij je op?

Ringen zijn tekens van oneindigheid en elke ring behalve de duim is vernoemd naar een Romeinse god. Mercurius voor de pink, Apollo voor de ringvinger, Saturnus voor de middelvinger, Jupiter voor de wijsvinger. Laten we bij die laatste beginnen, vernoemd naar de oppergod van de Romeinen. Het dragen van een ring aan deze vinger richt je op actie, ambitie, zelfvertrouwen, communicatie en leiderschap. Het element water is aan deze vinger gekoppeld.

Maak verbinding met je hart

De middelvinger oftewel Saturnus is de balans vinger van onze persoonlijkheden. Het staat symbool voor goed en kwaad, gehoorzaamheid, rebellie en zoeken naar de waarheid. Het dragen van een ring aan deze vinger richt je op individualiteit, het ondersteunt je om een duidelijker visie te ontwikkelen over goed en kwaad. Het dragen van een ring aan de linker middelvinger maakt ook een directe verbinding met het hart.