Mijn gouden sieraad

De dag dat ik 18 werd kreeg ik van mijn opa en oma een gouden ring en een gouden ketting. Zei zeiden toen dat het als herinneringssieraden diende. Ik weet nog dat ik er ontzettend trots op was en direct naar al mijn vrienden en vriendinnen foto’s appte van de sierraden. 

De ring

De ring was van 14 karaats goud, dit houdt in dat de ring gemaakt was van 14 delen goud en 10 delen metalen. De ring was iets te groot en werd iets aangepast door de Goudsmit Nelleke Plegt. Mijn opa deed hem om mijn vinger en hij paste precies.

De ketting

De ketting was van 18 karaats goud en paste de eerste keer precies, mijn oma hing hem om mijn hals en ze kreeg tranen in haar ogen omdat hij mij zo goed stond. Ik vond hem zelf ook prachtig en ben erg nog steeds erg trots op. Ik draag hem nog steeds maar ik probeer hem wel een beetje uit het zicht te houden op drukke plekken. Ik wil namelijk geen problemen door overvallen te worden. 

Mijn opa en oma

Ik ben inmiddels 30 geworden en mijn opa en oma zijn allebei al jaren geleden overleden. Ik ben nog steeds super trots op mijn sierraden en herinner mij de dag dat ik mijn sierraden van opa en oma kreeg als de dag van gisteren. Mijn opa en oma hebben later nog eens gezegd dat ze het fijn vonden mij een fysieke herinnering achter te laten en ik deel deze gedachte helemaal met ze. Ik mis mijn opa en oma nog elke dag maar de sierraden geven mij een enorme steun.