Zilveren Oorbellen: Alles over sterling zilver, zilver 925 en andere codes

Wanneer je op zoek bent naar een paar nieuwe oorbellen, is de kans groot dat je tegen de term ‘zilveren oorbellen’ aanloopt. Maar wat betekent dit precies? Veel mensen denken dat het gaat om echt zilver, maar helaas bestaan echt zilveren oorbellen niet. Dit komt omdat echt zilver te zacht is om te bewerken en daarom niet geschikt is voor sieraden. Maar geen zorgen, er is nog hoop! Wanneer je op zoek bent naar zilveren oorbellen, zul je waarschijnlijk de termen ‘sterling zilver’ of ‘zilver 925’ tegenkomen. Maar wat betekenen deze codes precies? Hieronder leggen we het uit.

Sterling zilveren oorbellen

Sterling zilver is een legering van zilver en andere metalen, waarvan 92,5% uit zilver bestaat en 7,5% uit andere metalen. Dit maakt het sterk genoeg om te bewerken en te dragen als sieraden. Sterling zilver is de meest populaire optie voor zilveren sieraden, waaronder oorbellen.

Waar komt de naam sterling vandaan?

Het woord “sterling” als verwijzing naar zilver is afgeleid van de munteenheid van Engeland, het Pond Sterling, dat vroeger uit zilver was gemaakt. Sterling zilver betekent letterlijk “zilver uit Engeland”. Het woord is later gebruikt als een kwaliteitsaanduiding voor zilver met een zuiverheid van 92,5%, wat het meest courant is voor de productie van sieraden en andere zilveren producten. Daarom staat sterling zilver ook vaak aangeduid als “zilver 925”.

Oorbellen met de code zilver 925

Zilver 925 is hetzelfde als sterling zilver. Het betekent gewoon dat het product 92,5% uit zilver bestaat. Dit is de standaard voor zilveren oorbellen en wordt vaak op het product vermeld om aan te geven dat het van hoge kwaliteit is.

Andere codes van zilveren oorbellen

Naast sterling zilver en zilver 925, zijn er nog andere codes die je kunt tegenkomen wanneer je op zoek bent naar zilveren oorbellen. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

 

  • Zilver 800: dit betekent dat het product 80% uit zilver bestaat.
  • Zilver 900: dit betekent dat het product 90% uit zilver bestaat.

Zilveren oorbellen kopen

Zilveren oorbellen zijn een populaire keuze voor sieraden, maar het is belangrijk om te weten dat echt zilver te zacht is om te bewerken. Sterling zilver en zilver 925 zijn de meest populaire opties voor zilveren oorbellen, omdat ze sterk genoeg zijn om te dragen en te bewerken. Wanneer je op zoek bent naar zilveren oorbellen, is het belangrijk om te letten op codes zoals sterling zilver, zilver 925 of andere codes om te weten wat je koopt.